Pakowarki stołowe
Pakowarki próżniowe (zwane też „wakowarkami” od ang. vacuum = próżnia) ze względu na swoją dużą funkcjonalność, uniwersalność, a także stosunkowo niewielkie gabaryty, są urządzeniami o szerokim zastosowaniu, dzięki czemu doskonale sprawdzają się w wielu branżach. Nic więc dziwnego, że od lat wykorzystywane są nie tylko w gastronomii i przetwórstwie spożywczym, ale także w handlu i produkcji podczas pakowania różnych elementów technicznych i farmaceutycznych. Ze względu na szeroką gamę modeli, urządzenia można idealnie dopasować do konkretnych potrzeb, wymagań, a także budżetu, którym dysponujemy na ich zakup.
Funkcjonalność i zastosowanie
Pakowarki próżniowe, które można znaleźć w naszej ofercie, to wydajne, funkcjonalne, a co ważniejsze niezawodne urządzenia, dzięki którym w łatwy i szybki sposób można zapakować szereg różnego rodzaju produktów. Mowa w tym momencie nie tylko o samej żywności w postaci takich artykułów spożywczych jak np. wędliny, nabiał, mięso, warzywa, sery czy też ryby, ale także m.in. o różnych elementach/akcesoriach technicznych. Są urządzeniami, które potrafią pozytywnie zaskoczyć, a to za sprawą swoich niewielkich gabarytów, które sprawiają, że można je umieścić „pod ręką”, a przy okazji tak, żeby nie przeszkadzały.
Dostępne w naszej ofercie stołowe pakowarki próżniowe, na co z pewnością należy zwrócić uwagę, zostały przystosowane nie tylko do pakowania suchych i twardych produktów, ale także dają możliwość szczelnego zamknięcia mokrych, pylących artykułów oraz różnych zup, sosów i płynów. Dzięki temu, że w przypadku omawianych urządzeń w sposób stopniowy osiągana jest próżnia, mamy gwarancję tego, że wszystkie delikatne artykuły zostaną delikatnie potraktowane. Dlatego też pakowarki próżniowe sprawdzają się zarówno w gastronomii, jak i w przetwórstwie i handlu. Coraz powszechniejsze jest pakowanie próżniowe żywności – bezpośrednio w sklepie mięsnym czy rybnym – na życzenie Klienta. Produkty zabezpieczone w ten sposób są w stanie zachować świeżość nawet do kilku tygodni!
Jakie są nasze stołowe pakowarki?
Wszystkie nasze urządzenia do pakowania próżniowego zostały wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Producentem jest znana i renomowana, włoska firma Minipack-Torre. Urządzenia są dostępne w bardzo szerokiej gamie, jeśli chodzi o wielkość, wydajność, a nawet kolor może być przedmiotem wyboru – aby nasza próżniówka dobrze się komponowała i pasowała do innych mebli i wyposażenia kuchennego! Pakowarki próżniowe wyposażone są w 1, 2 lub 3 listwy zgrzewające. Mają bardzo wydajne pompy próżniowe – renomowanej firmy BUNSCH. Istnieje możliwość – po podłączeniu butli ze specjalną mieszanką gazów – do pakowania produktów w MAPie, czyli tzw. modyfikowanej atmosferze pakowania. Część pakowarek wyposażona jest w drukarki (programowalne), gdzie użytkownik może umieścić i wydrukować ważne informacje na temat produktu (np.: skład, data przydatności do spożycia, data pakowania, nazwa itd.).
Pakowarki stołowe na filmie: https://youtu.be/iFdL06QIWOA